Motverka dålig andedräkt med rätt kost

Dålig andedräkt är något som de flesta av oss drabbas av någon gång då och då. För vissa är det dock ett stort problem och något som de verkligen lider av i vardagen. Upplever du att du har dålig andedräkt finns det många olika preparat du kan använda dig av för att motverka detta. Det gäller att hitta ett som passar din livsstil och som avhjälper problemet.

Dålig andedräkt kan uppstå på grund av en rad olika anledningar och det är väldigt individuellt varför man drabbas. Det kan bero på sjukdomar, tandproblem, mediciner som du tar eller yttre faktorer såsom rökning eller snusande.

En annan faktor som kan påverka hur du luktar i munnen är din kost. Vill du undvika att få dålig andedräkt på grund av det du äter bör du till exempel undvika vitlök, mjölkprodukter och ost samt kött. Upplever du att kött påverkar din andedräkt så kan det vara läge att se över sin köttkonsumtion. Det behöver inte innebära att du måste ge upp kött helt. Då blir det desto viktigare att produkterna är bra när du väl äter kött, välj därför svenskt kött av hög kvalité och tillaga det på rätt sätt så att det verkligen kommer till sin rätt.

Det finns naturligtvis också saker du kan äta och dricka som gör din andedräkt fräsch och väldoftande. Exempel på detta är bland annat gurka, mynta, äpplen och grönt te. Utöver detta bör du alltid se till att dricka tillräckligt mycket vatten. Vatten är som bekant viktigt för din allmänna hälsa. Dessutom är det salivstimulerande – något som är bra för andedräkten.