Konstiga ingredienser

Det finns en hel del material på nätet som handlar om konstiga maträtter och då handlar det för det mesta om rätt vanliga ingredienser som kombinerats till att skapa ovanliga helheter. I det här inlägget ska vi titta på några ovanliga ingredienser. Kanske drömmer du om att starta en restaurang som serverar annorlunda mat? Eller så driver du redan en restaurang? Alldeles oavsett var du befinner dig i din karriär som entreprenör så vet du hur viktigt det är att ha tillgång till det som kallas likvida medel. Qred är ett företag som specialiserat sig på finansiella tjänster till företag. Däribland företagslån som är enkla att förstå sig på och snabba att ansöka om. Du kan besöka dem på qred.com/se/ för att se vad de kan hjälpa ditt företag med.

Cordyceps

Cordyceps är ett svampsläkte. Mest känt är det förmodligen för den art som infekterar myror genom att ta över dem och börja kontrollera deras beteenden. Faktum är dock att vissa arter länge använts inom alternativhälsan och att de påstås ha många olika hälsofördelar. Men kanske väcks ändå ett visst obehag hos vissa om man skulle läsa att cordyceps ingår i någon rätt på restaurangen man besöker.

Aktivt kol

Aktivt kol har blivit en trend i matvärlden på senare år. Främst för dess påstådda detoexeffekter. Experter varnar dock att aktivt kol också kan hindra kroppen från att ta upp näringsämnen. En udda ingrediens du ska närma dig med viss försiktighet med andra ord.

Surströmming

Okej, surströmming framstår kanske inte som så udda för någon som är född och uppvuxen i Sverige. Ur ett internationellt perspektiv ses den fermenterade fisken som väldigt märklig. Det är inte för utan som det finns mängder av Youtube-videos som visar människor som upplever den för första gången.