Lev nyttigt på knäckebröd

Att äta knäckebröd är ett perfekt sätt att öka antalet fibrer i din kost. Väljer du rätt sorts knäckebröd så kommer alla fibrer hjälpa dig att motverka såväl fetma och diabetes som hjärt- och kärlsjukdomar. Råg och fullkorn gör nytta i din tarm och har en mängd hälsofrämjande effekter. Det är dock viktigt att du tar reda på vad knäckebrödet innehåller, då det finns sorter som inte är så nyttiga.

Vill du äta ett riktigt nyttigt knäckebröd så kan du med fördel välja en produkt från www.wasa.com/sv.-se/, som stoltserar med en uppsjö av spännande smaker. Här finns alltifrån krispig råg till fullkorn och sesambröd. Företaget värnar dessutom om klimatet, och använder inte mindre än 100 % förnybar energi. Wasa arbetar kontinuerligt med att minska sina koldioxidutsläpp, och stöder dessutom hållbarhetsprojekt över hela världen, som till exempel arbetet för ren energiproduktion och skydd av regnskogen.

Tänk på det här när du väljer knäckebröd

När du köper knäckebröd så bör du se till att brödet innehåller så lite socker och salt som möjligt. Fibrer kan du däremot inte få för mycket av, och därför ska du leta efter bröd som har minst 20g/100g. De flesta av Wasas produkter innehåller rejält med fibrer, och vill du ha det allra bästa så ska du satsa på Wasa Sport, Wasa surdeg eller Wasa Husman. Har du en känslig mage som inte är så van vid fibrer så kan det vara bättre att börja med Wasa Frukost eller Kanelknäcke, som dock innehåller en större mängd socker.

Köp rätt pålägg till ditt knäckebröd

I dessa pandemitider är det viktigt att vara extra sund och göra allt för att slippa att bli sjuk. Således är det av största vikt att du väljer ett bra pålägg till ditt knäckebröd. Ett tips kan vara att lägga färska jordgubbar på smörgåsen istället för sylt. Eller varför inte prova en kalkonskiva istället för korv?