Enkel mat till festen

Ska du ha en större fest och vill bjuda på något enklare tilltugg? Vi har några riktigt bra idéer som är enkla att tillaga och passar de flesta.

Korv med bröd-buffé

Kanske känns det lite för enkelt för att bjuda på, men det kommer garanterat att bli uppskattat. Köp in lite olika sorters korvar, gärna vegetariska alternativ också. Se sedan till att alla klassiska tillbehör finns, så som räksallad, bostongurka och rostad lök.

Det bästa är att detta fungerar lika bra för förfesten som för barnkalaset. Ska du ha kalas med tema? Passa på att få in temat även bland tillbehören genom att ge dem nya namn som passar temat! Det kommer helt klart att gå hem hos barnen.

Tacos är alltid en vinnare

Tacos är på många sätt den perfekta maten. Tack vare att alla bygger ihop sin egen tacos och man kan lägga i nästan vad som helst så passar det alla gäster. Även de mest kräsna. Ett tips är att fråga runt bland de inbjudna i god tid om vilka taco-tillbehör de önskar.

Mustiga soppor

Soppa på kalas? Jodå det fungerar! Gör ett par, tre stycken olika soppor så gästerna får lite att välja mellan. En god tomatsoppa, en mustig gulasch och en sparrissoppa kanske? Servera tillsammans med nybakat bröd och avsluta med pannkakstårta till efterrätt.