Vilt

Älgstek med sås av vinbär

Ingredienser för 4 portioner:

800g Älgfilé

Smör och olja till pannan

 

Tillagning:

Bryn köttet runt om i smör och olja i stekpannan

och efterstek därefter i ugn på 150̊C, ca 35 min.

Innertemperaturen ska vara ca 65-70̊C. När köttet

är färdigt låt det vila i 15 min innan det

skärs upp.

 

Vinbärssås:

1 msk strösocker

2 dl rött vin

6 dl köttbuljong

1 dl svarta vinbär

2 st kanelstänger

1 krm torkad timjan

3 st torkade enbär

3 msk maizena

2 msk smör

 

Gör såhär:

Bryn sockret i en kastrull. Häll på vinet under omrörning. Tillsätt buljong och kryddor, koka ihop tills hälften återstår. Sila bort kryddorna. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Koka upp och låt sjuda i 5 min.

 

Servera med kokta grönsaker och kokt polenta. Smaklig måltid!