Recept

I butiken kan ni alltid hämta ett stort urval av recept och inspiration till god mat.

 

Våra duktiga butksmedarbetare hjälper gärna till med tips för en lyckad måltid fråga oss gärna

 

 

Vad kan jag göra med de olika köttdetaljerna?

NÖTKÖTT

Ytterlår: Grytbitar, sjömansbiff, kalops m.m

Innanlår: Lövbiff, wok, påläggsrostbiff, rulader, råbiff, biff stroganoff, strimlor m.m.

Högrev: Sopp och grytkött, pulled beef, malas till färs. Går att grilla! Koka köttet klart efter det grilla så det får en fin stekyta.

Bringa: Sopp och grytkött, dillkött, rimmad och kokt till rotmos.

Bogstek: Stek, tjälknöl, grytbiltar, pulled beef, porterstek m.m.

Nötrulle: Sjömansbiff, grytbitar, kokt till saltkött.

Fransyska: Stek, porterstek, gryta, rulader, gulaschgryta m.m.

Rostbiff: Stek, grilla i skivor, tjälknöl, påläggsrostbiff m.m.

Entrecote: Hel eller i skivor att steka eller grilla.

Ryggbiff: Hel eller i skivor att steka eller grilla. Beefsandwich, plankstek m.m.

Oxfilé: Hel eller i skivor att steka eller grilla. Råbiff, biff Rydberg (lyxig pyttipanna), fondue, carpaccio, tournedos, plankstek m.m.

Rostas: Hel eller i skivor att steka eller grilla. Råbiff, fondue m.m. Prisvärt alternativ till filé.

FLÄSKKÖTT

Knubbis: Hel eller skivor att steka eller grilla. Gryta m.m. Används som fläskfilé sitter i skinkan.

Fläskfilé: Hel eller skivor att steka eller grilla. Strimlor, gryta m.m.

Skinkstek: Stek, grytbitar, rulader, schnitzel m.m.

Benfri kotlett: Helsteka i ugn, steka eller grilla i skivor, fjärilskotletter m.m.

Kotlett m ben: Steka eller grilla i skivor, steka i ugn.

Benfri Karré: Stek, steka eller grilla i skivor, pulle pork, utskuren till fylld t.ex. plommonspäckad m.m.

Karré m ben: Hel som stek, steka eller grilla skivor m.m.

Kotlett m späck: Dansk fläskstek (hel bil med ristad svål), grilla eller steka i skivor m.m.

Tjocka rev: Hel eller i bitar steka eller grilla (förkoka - grilla - glaca)

Sidfläsk: Färskt; salta och stek i skivor, hel bit till ärtsoppan eller grilla på låg värme under lång tid i ugnen, med ben i hel bit blir det norsk ribbestek. Rimmat; stek i skivor.

Lägg: Koka till ärtsoppa, rotmos eller pepparrotssås.