Frågor & svar

Fläskkött att grilla: Alla detaljer. Tjocka rev och kamben bör förkokas c:a 20-40 min.

Nötkött att grilla: Entrecote, ryggbiff, oxfilé, rumpstek, flankstek. Skivor av rostbiff. Högrev (bör kokas före).

 

Bra till ärtsoppa: Rimmat fläsk, rimmad fläsklägg, rimmad fläskbog.

Bra till dillkött: Kalvrygg

Bra till rotmos: Köttkorv eller rimmat nötkött.

Bra till pepparrotskött: Rimmat nötkött.

 

Plankstek: Skivor av oxfilé, ryggbiff eller rostas.

Carpaccio: Det gör man av tunna utbankade skivor av oxfilé.

Ytterfié: Det är den benfria kotletten på djuren som man delar på längden.

Råbiff: Färs på innanlår eller oxfilé, males 2 gånger.

Wienerschnitzel: Görs på kalvinnanlår, bankas ut.

Fläskschnitzel: Skivor av skinkstek eller picnicbog.

Dansk fläskstek: Benfri kottlettrad med svål. Svålen ristas ofta tvärs över.

Norsk ribbestek: Hel fläsksida med ben.

Soppa: Högrev.

Lövbiff: Innanlår i tunna skivor.

Pulled pork: Görs bäst på benfri karré, fettet gör att det inte blir torrt.

Pulled beef: Görs på nötbok eller högrev.

Porterstek: Fransyska, bogstek eller rostbiff.

Oxrullader: Innanlår eller fransyska i tunna skivor.

Sjömansbiff: Skivor av rostbiff eller rulle.

Ossobuco: Kalvlägg i skivor (3-4 cm)

Kalops: Grytbitar av nöt högrev, rulle, ytterlår eller bog.

Fondue: Oxfilé eller rostas.

Biff Bourgogne (bouef bourguignon)

Wallenbergare: Kalvfärs.

Bilff a la Lindström: Blandfärs med rödbetor.

Biff Rydberg: Lyxig pytt i panna med oxfilé.