Produkter

Årnäs Kött & Charkldelikatesser mer än bara kött.

 

I butikerna finns ett stort urval av kött och chark från närbelägna gårdar. Sortimentet kan variera något beroende på säsong.

Alla charkprodukter görs av våra egna charkmästare. Här finns charkprodukter som passar alla, tex frukostkorv, prinskorv, salami, leverpastej, skinka, mm eller varför inte prova Årnäs prisbelönta bacon?

 

Förrutom kött och chark så finns i butiken i Lassabacka kryddor, såser, sallader, marmelad, potatis, ägg, te m.m. från Halländska leverantörer. Här kan ni även köpa presentkort, en fin gåva att ge bort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nötkött

Raser: Hereford, Angus och Highland Cattle

Djuren slaktas på Österöö fårfarm. Styckningen sker av vår egen personal i Lassabacka.

Djurens ålder är ca 24 månader, slaktvikt ca 320 kg. Djuren hängmöras i 10-14 dagar efter slakt och därefter vacummöras köttet i 6-8 veckor.

Hållbarhet: Färskt till nästa dag (när man säljer över disk säger man inte mer än till nästa dag) . Fryst upp till ett år. Fryst rimmat kött ca 4 veckor, då saltet gör att köttet inte fryser ”igenom” helt.

Nötfärs: Fetthalt 10 %. Hållbarhet tom nästa dag. Hamburgare 100 % nötkött, salt, peppar & lökpulver, vikt ca 150g st.

Nötlådor finns att beställa, utlämning endast i Lassabacka, kontakta oss via telefon eller mail för mera information.

 

Fläskkött

Grisarna är inte ”frigående” men ”när uppfödda”. Per odlar själva och krossar det foder grisarna får.

När suggan har grisat får hon gå lös i en ligghall med halm och ”vila upp sig” tills det är dags för nästa inseminering.

Kort sagt grisarna har det bra!

Slakten av grisarna sker på Dalsjöfors slakteri som är det närmsta och bästa slakteriet för oss. All styckning sker i Lassabacka. Gris slaktar vi varje vecka Ålder vid slakt är ca 6 mån och då väger de ca 90 kg.

Hållbarhet i kyl färskt till nästa dag (när man säljer över disk säger man inte mer än till nästa dag), frys ca 3 månader, rimmat ca 2 veckor, då saltet gör att köttet inte fryser ”igenom” helt

När det gäller julskinka eller påläggsskinka är det alltid skinka gjort på hel muskel. Aldrig bitar eller något i hoppressat.

Grislever, tarm, griskind, späck och grisfötter hör med Lassabacka. Vi har inte inälvor, mage, huvud och blod av gris.

 

 

 

Om ni är producent i närområdet och är intresserade av att sälja just Era produkter i vår butik ,

kontakta oss på info@arnaskott.se