Om Årnäs

Låt oss presentera smakfull lokal matkultur

 

All bra och god mat görs av bra råvaror. Hos oss hittar du lokalproducerat kött från vår egen gård och gårdar i vår närhet. All slakt sker på närliggande slakterier allt för att bespara djuren onödigt långa transporter, hängmörat naturbeteskött och nyslaktat fläskkött. Allt styckat av vår egen styckmästare. Våra charkdelikatesser gör vi helt själva med passion som enda tillsats. Då vet du också varifrån produkten kommer som du äter.

Lokal matkultur kallar vi det.

 

Företaget har funnits sedan 2008.

 

Nötköttet är naturbeteskött.

Djuren äter gräs och går ute under betessäsongen, på vintern är de inne i stora öppna hallar och äter då ensilage. Djuren får inte kraftfoder eller spannmål. Våra nötleverantörer är eu-certifierade, ekologiska och finns inom en radie av ca 3mil, Varberg med omnejd. Det går att besöka vissa av gårdarna efter överenskommelse med uppfödaren.

 

Grisarna föds upp på traditionellt sätt, maten kommer från gårdens egna åkrar.

 

Vi kan inte kalla oss ekologiska pga. att grisarna inte är det.

 

Våra charkprodukter tillverkar vi själva med vår personal och av vårt kött i våra lokaler i Lassabacka.